In an exclusive arrangement with the filmmakers' families, noted journalist D.A. Stern and private investigator Buck Buchanan have unsealed the official police files to compile the first fully detailed and illustrated investigative files on one of the most disturbing cases in Maryland history. . .
D. A. Stern
The Blair Witch Project
A Dossier
fictief dossier, 1999, 191 pagina's
genre: griezelroman
waardering: 8.0
Ik heb de film niet gezien, ik ben niet zo'n bioscoopganger. Maar mijn nieuwsgierigheid was genoeg gewekt om dit boek te kopen. Ik weet niet of iemand die de film gezien heeft dit boek meer of juist minder kan waarderen.

Het boek is voornamelijk een collage van onderzoeksrapporten, fragmenten van interviews, foto's en krantenknipsels. Het geeft de achtergrond van de legende van de Blair Witch, het onderzoek naar de verdwijning van de filmmakers, bespreking van het gevonden filmmateriaal. Interessant om te lezen, maar je moet wel heel gevoelig zijn voor suggestie wil je hier wakker van liggen.

Twintig pagina's zijn gereserveerd voor het teruggevonden dagboek van Heather Donahue, dat ze bijhield tussen de filmopnamen door. (Voor wie de film niet gezien heeft.) Wat zwak vind ik de paragnoste die er in het boek wordt bijgesleept. Zij geeft commentaar op Heathers dagboek, en leidt een spirituele zoektocht in het bos waar de filmmakers zijn verdwenen. Enge dingen moeten er dan weer gebeuren, maar dat komt niet zo uit de verf. Dat gedoe met die paragnoste komt nogal onzinnig over, even kolderiek als paragnosten in het dagelijks leven, dus eigenlijk wel realistisch.

Interessant boek, iets anders dan ik tot nu toe heb gelezen. En je hebt het in één dag uit.