Thumbnail image

Twee fietstochten

Deze week twee fietstochten gemaakt, ritten weer uitgezet met de Fietsknooppuntenplanner.

Voor beide tochten ben ik vertrokken in het centrum van Groningen. De eerste tocht ging via de punten 86, 88, 82, 58, 40, 42, 91, richting 88 tot aan de Oostersluis, waarvandaan ik naar huis ben gefietst.

kaart

In Harkstede zag ik deze bijzondere kerk, die mij een beetje aan een burcht doet denken. Vanwaar die trappen aan de buitengevel? Ik ben niet gestopt. Onderstaande foto is van Wikipedia.

Kerk Harkstede

Kerk Harkstede | Wikipedia | Geo

Na de Hoofdweg in Harkstede te hebben verlaten kwam ik in een bijzondere omgeving. Glooiende natuur, met ook aanplant van bomen, alles niet meer dan een paar meter hoog. Een kleine, beschutte oase, waar ik geen mens tegenkwam. Onderstaande foto’s zijn van een brug in dit gebied.

Nieuwe Rijpmakanaal

Nieuwe Rijpmakanaal, kijkend naar NO | Flickr | Geo

Nieuwe Rijpmakanaal

Nieuwe Rijpmakanaal, kijkend naar ZW | Flickr | Geo

Daarna volgende een weids landschap, naar Lageland, en vandaar langs het Slochterdiep naar het Eemskanaal. Ook dit stuk was vrijwel verlaten. Het zag er wel weelderig uit.

Vanaf het Eemskanaal was het weer druk, met auto’s van en naar Meerstad.


De tweede tocht was deels gelijk aan de eerste, maar nu in omgekeerde volgorde, en iets korter, langs de andere kant van het Woldmeer.

Bij de Steentilbrug pikte ik de route op richting knooppunt 91. Vandaar via 59, 58 82, richting punt 88 tot aan de Bornholmstraat, waarvandaan ik op huis aan reed.

Deze route leidde me door Meerstad zelf, langs de waterkant. Meerstad ziet er idyllisch uit, met al dat water waarin gezwommen wordt en gevaren, en de prachtige huizen aan de oevers. Hier is geluk te koop.

kaart

reacties

comments powered by Disqus