Thumbnail image

Wu Ming-Yi — The Man with the Compound Eyes

cover

Wu Ming-Yi, The Man with the Compound Eyes, 2011, 555 blz.
Gekocht: juli 2022, Van der Velde 1
Uitgelezen: augustus 2022
★★★★☆

Terwijl de zeespiegel stijgt wordt de Taiwanese kust overspoeld door een immense hoeveelheid vuiligheid uit de afvalsoep in de Grote Oceaan.

We volgen vier mensen. Twee vrouwen en een man uit verschillende etnische groepen van Taiwan. En een jongen geboren op een mythisch eiland, die met de afvalsoep aanspoelt op de kust.

Ik weet niet of de mythe van het eiland verzonnen is door de schrijver of berust op een bestaande mythe. De passages over dat eiland, en over de mythes die daar weer verteld worden, waren het minst boeiend om te lezen.

Het leven van de echte mensen was veel interessanter. Door het leven min of meer “aangespoeld” aan de kust van Taiwan, waar zowel de zee als de bergen dichtbij zijn, elk met een grote impact op het leven van deze drie nietige mensen.

Deze roman is verschenen in de fraai vormgegeven collectie Vintage Earth van Penguin, een serie die verleidelijk lag uitgestald op een eigen tafel bij de boekhandel. De serie bevat twee boeken die ik al heb gelezen, The Overstory van Richard Powers (geen aanrader), en een vertaling van Die Wand van Marlen Haushofer (wel een aanrader).

reacties

comments powered by Disqus